Youtube-kanava ja kirjakuulumisia

Youtube-kanava ja kirjakuulumisia

 

On jännä, miten pitkän reissun ja ennen kaikkea siitä lähes reaaliajassa raportoimisen jälkeen rupeaa kokemaan tiettyä antipatiaa koko sosiaalista mediaa kohtaan. Sitä haluaa ikään kuin piiloutua, olla rauhassa. Jatkuva bloggaaminen on loppujen lopuksi raskasta, joten kun reissu on ohi, hanskat tippuvat siihen paikkaan, eikä vähään aikaan halua katsella WordPress-ohjelmaan (käyttöliittymä, jolla nämä jutut kirjoitan) suuntaankaan. Jopa Facebook herättää ahdistusta, ja jää useimpina päivinä avaamatta. Tunne on minulle tuttu. Jokunen vuosi Afrikan halki tekemämme matkan jälkeen fiilikset olivat samankaltaiset kuin ne ovat kuluneena keväänä olleet. En kadehdi ihmisiä, jotka hankkivat toimeentulonsa olemalla jonkinlainen some-persoona. Se on varmasti raskasta. Jatkuva, ikinä seisahtumaton oravanpyörä.

Mutta. Kesä on kohta täällä, joten lienee syytä taas aktivoitua. Aika aikaansa kutakin, myös erakoitumista.

Ihan toimetta tässä ei ole oltu, sillä tulinhan vierailleeksi jokunen aika sitten Ylen aamu-tv:ssä kertomassa viime vuoden reissustamme. Kyseinen haastattelu on liitetty tuohon alle. Videon pystyy katselemaan myös Youtube-kanavalla, jonka aktivoin hiljattain osoitteessa:

https://www.youtube.com/channel/UC23rWZWjWp7F1em4lWOHLLA

Latasin kanavalle myös joitain reissuvideoita. Ne ovat lyhyitä kännykällä kuvattuja pätkiä sieltä täältä matkan varrelta. Vaatimattomia toki, mutta ehkä niilläkin jokin arvo on. Noita pätkiä on paljon lisää, joita ajattelin latailla niitä verkkoon kun ehdin. Kuvat ja videot ovat nimittäin yhä melkoisen sekaisin eri laitteissa, pilvissä ja ties missä. Koko homman selvittämiseen ja järjestämiseen mennee aikaa, mutta siinä sivussa vaatimatona videomateriaalia ilmaantuu tulevaisuudessa lisää tuonne Youtubeenkin. Kannattaa siis tilata kanava jos moinen kiinnostaa.

Myös kirjajutut ovat edistyneet vallan hyvin. Opuksen nimi tulee olemaan Panamericana: seikkailuja Latinalaisen Amerikan maanteillä, ja sen käsikirjoitus on käytännössä valmis. Seuraavaksi on vuorossa oikoluku- ja kommentointivaihe. Kansi alkaa olla myös mietitty, joten uskoakseni kirja on ennakkotilattavissa verkkokaupoista jo toukokuun aikana. Valmis ja painettukin se olisi jo ennen syyskuuta, mutta koska kirjoja ei kannata kuulemma juuri kesällä julkaista, se tulee markkinoille vasta alkusyksystä. Ja eihän se haittaa, sillä näin viimeistelyyn jää enemmän aikaa eikä asioista tarvitse suotta tehdä hosuen. Palaan asiaan viimeistään, kun kirja on ennakkotilattavissa.

Niin, ja auto. Se on toki tallessa. Reissun jälkeen se ajettiin talliin, jossa se yhä on. Kesä lähestyy ja säät lämpenevät, joten jossain vaiheessa lienee aika herätellä Nissan talviunilta. Se aika ei kuitenkaan ole ihan vielä.

 

 

 4 thoughts on “Youtube-kanava ja kirjakuulumisia”

  • Kiitoksia, onhan noita pätkiä tallessa. En oikein pitänyt niitä minään reissun aikana, mutta nyt kun jälkikäteen vaikka noita Chilen ja Bolivian kymmensekuntisia pätkiä katselee, niin olihan siellä aika hienot maisemat. Ja pienestäkin videopätkästä saa kuitenkin heti paljon paremman käsityksen kuin still-kuvasta. Täytyypä koittaa yrittää reipastua ja latailla noita lisää kanavalle.

 • Oho! Ai että oikein Youtube kanava ? Nyt vasta hokasin tuon teidän matkasta kertovan jutun aamutelevisiosta.

  Sitä kirjan valmistumista tässä vaan mielenkiinnolla odotellaan. Toivottavasti sen sit saa myös e-kirjana..

  Oli miten oli. Nyt kun se teidän pitkään ja intensiivisesti seurattu huippumielenkiintoinen matkanne on takana niin täytyy myöntää että on ollut jotenkin oudon tyhjä olo.. (Kiitos vaan mielenkiintoisesta matkabloggailusta, sehän oli melkein kuin olisi itse ollut mukana).

  Sittemmin ei ole enää mitään alkuunkaan yhtä jänskää ja mielenkiintoista matkailuseurattavaa.. Tuosta Youtube kanavasta. Kotikatsomossa olisi varmaan vieläkin tiiviimpi tunnelma jos noita matkajuttuja voisi seurata samalla Youtube-kanavalla. Siinähän tulisi kuin itsestään liki järjetön määrä sisältöä ja mikäli innokkaita matkan seuraajia haluaa oikein hemmotella niin heillehän voisi tarjota bonuksena jotakin vastaavaa matkailua edistävää kuvamatskua.

  https://www.youtube.com/watch?v=9N7tTrLV-ro
  https://www.youtube.com/watch?v=XhvCTh95vGo

  Tämmöisen fillarilla taivalletun supernuivan desperadojutun bongasin, mutta eipä tuossa näin jälkikäteen paljoa ole seurattavaa..

  https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006096757.html

  • Tervehdys Markku, pitkstä aikaa! Kiitoksia vaan itsellesi aktiivisesta seurailusta ja kommentoinnista matkan aikana. Mitä kirjaan tulee, tarkoitus on tehdä siitä e-kirjaversiokin. Se kun ei käsittääkseni ole kovinkaan hankalaa kun varsinainen painotiedosto on kunnossa.

   Youtubeen olisi kyllä saanut tehtyä vaikka mitä. Ja jos mukana olisi ollut drone, niin amatöörikin saa aikaan aika mahtavaa matskua. Nuo omat videopätkämme eivät ole häävejä, mutta toisaalta eipä niitä omalla kovalevyllä ainakaan hyötyä ole. Koitan taas jatkaa latailua kun ehdin. Kuva- ja videomateriaalin läpikäyminen hyytyi taas kun tuli muuta tekemistä, mutta enköhän sitä jatka. Tiedä vaikka joskus sitä tekisi sinne muutakin materiaalia, olenhan itse katsojana Youtuben suurkuluttaja. Tv:tä ei juuri edes tule katseltua.

   Kas, tuolla pyöräilijällä oli lähes sama reitti kun meillä. Nuo pohjoisen Chilen autiomaaseudut olivat tosiaan hienoja. Mekin pidimme. Jotenkin epätodellista seutua, jossa sai toden totta olla rauhassa. Ketään ei ollut missään…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *