Ketkä?

Ketkä?

Jasmin & Tomi

Kaksi maantiematkailun suurta ystävää. Mantereiden ja maanosien saralla latinalainen Amerikka oli molemmille se käymättömistä korpimaista viimeinen. Euraasiassa oli ajeltu, kuten oli Afrikassakin. Australiakin oli verraten tuttu, Euroopasta nyt puhumattakaan. Ei siis ollut vaihtoehtoja: oli ryhdyttävä toimiin, laadittava suunnitelma ja ruvettava toteuttamaan sitä.

Auto hankittiin keväällä 2017, sen parissa askaroitiin kesä ja syksy tehden samalla muita tarvittavia valmisteluja. Rahaakin säästettiin. Jossain vaiheessa laivamatka Etelä-Amerikkaankin varattua, joten marraskuussa 2017 oli lähdettävä liikkeelle. Ja tätä kirjoitettaessa siellä olemme taas. Liikkeellä.

Aiempaa (matka) historiaa

Jasmin. Kiinasta ostetulla rekisteröimättömällä moottoripyörällä halki Keski-Aasian ja lopulta Suomeen. Euroopasta autolla Afrikan länsipuolta alas Kapkaupunkiin, ja itäpuolta takaisin ylös Suomeen. Tämä matka vei vuoden.  Asustellut viimeiset seitsemän vuotta Suomen ulkopuolella, kuudessa eri maassa.

Tomi. Autolla keskellä talvea Suomesta Euraasian halki Thaimaahan. Samaisella autolla joitakin vuosia myöhemmin Kapkaupungista Afrikan halki Suomeen. Yksi maailmanympärysmatka ja kaksi rauhanturvaoperaatiota, lähes sata vierailtua maata. Aiempia edesottamuksia voi tutkia myös blogiosoitteessa www.rantapallo.fi/havaintoja.

 

Postia meille voi (ja ehdottomasti myös saa) lähettää osoitteeseen:

havaintoja.matkan.varrelta (a) gmail.com