Jo ajettua

Seurantakartta

Auton seurantakartta löytyy seuraavan linkin takaa:

https://www.polarsteps.com/TomiTolli/418149-etela-amerikka

Kartta on periaatteessa realiaikainen ja toimii automattisesti, mutta se päivittyy julkiseksi vain kun käytössämme on toimiva nettiyhteys. Samasta syystä karttaan tulostuu välillä todellisen reittimme sijasta suora viiva. Näin ilmeisesti käy jos olemme liian pitkään vailla Internetyhteyksiä. Kartta on silti informatiivinen, sillä siitä voi ainakin suurinpiirtein seurata missä päin maailmaa olemme milloinkin menossa.

 

Viimeinen puristus halki Siperian ja Keski-Aasian 18.10.2018 ->

Auto laivattiin Kanadasta Venäjän kaukoitään Vladivostokiin. Sieltä matka jatkui kohti länttä ja Eurooppaa lokakuun puolessa välissä. Siinä välissä pistäydyttiin myös Japanissa, sillä auton laivaus kesti noin kuukauden ja sen perille pääsyä piti odottaa jossain.

Siperian ja Keski-Aasian juttuihin pääset klikkaamalla tästä.

 

Yhdysvallat, Kanada ja Alaska 29.6.2018 – 14.9.2018

Reissun Amerikkojen osuuden kaksi viimeistä ja suurta maata. Jenkkien raja ylittyi kesäkuun viimeisinä päivänä ja autoiluosuuden on tarkoitus päättyä Kanadan Vancouveriin syyskuussa. Siinä välissä käymme Alaskan pohjoisimmassa teitse saavutettavassa pisteessä Dalton Highwayn päätepisteessä.

Pohjois-Amerikan blogijuttuiin pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

 

 

Keski-Amerikka Panamasta Meksikoon 17.5. – 29.6.2018

Matka jatkui toukokuussa Panamasta. Suuntana on pohjoinen ja lopulta Alaska. Tarkoituksena on käydä Keski-Amerikan kaikissa pikkuvaltioissa, ajaa sitten Meksikoon, Yhdysvatoihin, Kanadaan.

Keski-Amerikan jutut löytyvät tämän linkin takaa.

 

Etelä-Amerikka Montevideosta Ushuaiaan ja lopulta Cartagenaan 18.1. – 12.5.2018

Etelä-Amerikka saatiin pakettiin toukokuussa. Uruguayn Montevideosta Brasilian ja Paraguayn kautta Argentiinan eteläisimpään nurkkaan Tulimaahan. Sieltä käännyttiin pohjoiseen. Seurailimme pääpiirteitäin mantereen länsirannikkoa päätyen lopulta Karibianmeren rannalle Kolumbian Cartagenaan. Auto pakattiin siellä konttiin ja laivattiin Panamaan. Tietä Etelä- ja Keski-Amerikan välillä ei nimittäin kulje.

Ajettuja kilometrejä Etelä-Amerikassa kertyi 22 285.

Etelä-Amerikan valtiot ovat pinta-alaltaan suuria, joten matkan varrelle niitä osui vain yhdeksän: Uruguay, Brasilia, Paraguay, Argentiina, Chile, Bolivia, Peru, Ecuador ja Kolumbia. Aikaa tähän kaikkeen kului 115 päivää, eli 16 ja puoli viikkoa. Muutamaa päivää vaille neljä kuukautta siis.

Etelä-Amerikan jutut löytyvät tämän linkin takaa.

 

Näin Etelä-Amerikassa ajettiin.

 

Laivamatka Antwerpenistä Montevideoon 6.12.2017 – 18.1.2018

Laivamatka Belgiasta Uruguayhin aluksessa nimeltä Grande Brasile kesti kaikkiaan 45 päivää.

Laiva pysähtyi matkalla Englannin Tilburyssa, Saksan Hampurissa, Senegalin Dakarissa, Sierra Leonen Freetownissa, Brasilian Santosissa, Brasilian Rio de Janeirossa, Brasilian Paranaguassa ja lopulta Argentiinan Zaratessa ennen kuin matka päättyi Montevideoon.

Laivamatkan aikaiset jutut löytyvät tämän linkin takaa.

 

Eurooppa 18.11.2017 – 5.12.2017

Euroopan osuus alkoi Tallinnasta ja päättyi Antwerpenin satamaan Belgiassa, jossa nousimme autoinemme Etelä-Amerikkaan menevään ro-ro-alukseen.

Euroopassa ajoimme 14 maassa: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina, Slovakia, Unkari, Kroatia, Slovenia, Itävalta, Tsekin tasavalta, Saksa, Hollanti (vain pieni pätkä moottoritietä) ja Belgia.

Auton mittariin tuli 4825 kilometriä.

Euroopan etapin jutut löytyvät tämän linkin takaa.