IMG_045710 thoughts on “IMG_0457”

 • Hei
  Hienoja kuvia matkapakustanne!😊
  Millä olette päällystäneet sisäseinät ja misyä materiaalista olette tehneet sängyn?
  Teittekö kaiken itse vai joku autofixaaja?
  Hyvinkö Nissan on kestänyt?

 • Kiitos kiitos kehuista, tässähän ihan hämmentyy..,. Kaikki on ihan itse väkerrettyä, joka kyllä näkyy joissain yksityiskohdissa. Mutta yleisilme lienee kokonaisuudessaan ihan siisti, kotoisakin.

  Sänky ja nuo kaikenmoiset rakenteet sisällä on tehty vanerista ja liimapuulevystä. Lattia on puulankun nnäköistä laminaattia. Otin siihen vähän peruslaminaattia kalliimpaa tavaraa, kun sitä ei tarvinnut kuin yhden paketin. Seinät on päällystetty autojen verhoiluun tarkoitetulla huovalla (Motonetistä ostin) ja kiinnitetty spray-liimalla (myös Motonetistä). Tuo huopa on muuten siinä mielessä ihmetavaraa, että valmista pintaa tulee tosi nopeasti. Muistan kun liimailin tuota viime syksyllä ja miten mieliala nousi. Ennen sitä tuntui, että pakusta ei tule ikinä valmista. Mutta sitten kun liimasi hupaa seiniin, oli koko auto tunnissa, parissa ihan eri näköinen, valmimpi.

  Ja uskomattoman hyvin Nissan on kestänyt. Mittarissa on nyt 240 tkm, eikä mitään teknisiä ongelmia ole reissulla ollut. Luulin tuolaisen kilometrimäärän olevan aika suuri 1,5 litraiselle pikkudieselille, mutta hyvin se vielä kulkee. Ongelmat ovat tähän mennessä tulleet ulkopuolelta. Perussa meihin törmäsi tuktuk, ja tänään juuri tuli uusia ongelmia kun trooppisista puista tippuu tavaraa päälle. Mutta nämä eivät tietty ole auton vikoja.

 • Tuo kuvasta pilkistävä sänkyratkaisu vaikuttaa sikäli tosi fiksulta että jos sinne sängyn alle saa pakattua nätisti laukkuja, vesikanistereita ja muuta tavaraa, joita muuten joutuisi jatkuvasti siirtelemään ja pakkailemaan.

  Ymmärränkö kuvasta oikein että siinä on joku irtonainen saranoilla nivelletty levy jota voi pitää noin ja jonka saa vedettyä kokonaan sängynaluslevyksi?

  http://www.havaintoja.com/wp-content/uploads/2017/12/171211-auto-1.jpg

  Jos nuista rakenteista ei joudu verottajan hampaisiin ja noita voi verottajan ja katsastuksen suhteen rakennella niin olisi kieltämättä mielenkiintoista tutustua ja nähdä tarkemmin nuo rakenteet tarkemmin..

  Nuo seiniin ja kattoon tulevat eristeet saattaisi olla erityisen kivat täällä pohjoisen kylmissä oloissa..

  Jaa että Motonetistä noita saa.. Kiitos vinkeistä!

 • Kiitoksia vastauksesta. Itselläkin tekisi mieli laittaa samanlainen reissuauto ja matkailla.
  Missä däilytätte vaihtovaatteet,hygienia tuotteet ja onko teillä kaasuliesi millä ruuan laitatte?
  Kiva seurata teidän reissuanne🤗

  • Tavarat ovat sängyn alla, sekä takaovien että sivuovien takana. Tuon etuosan sängyn aluslevyt (joka kuvassakin näkyy ja jonka alla musta kassini on) saa muuten viikattua pois siten, että takanakin voi istuskella. Emme vaan ole tehneet sitä kuin yhden kerran koko reissulla. Jos rakentaisin auton uusiksi, niin en käyttäisi niin paljon aikaa moisen mekanismin rakentamiseen. Tekisin sen sijaan kiinteä laverin.

   Keitin onkin juttu, jota mietin pitkään. Toisen liukoven takana on saranoitu oöytä, joka toimii keittiönämme. Keittimeksi valiutui lopulta Colemanin bensakeitin. Eli kiinteitä kaasuasennuksia tai pulloja meillä ei autossa ole. Tuo tavallisella bensalla toimiva retkikeitin on ollut todella hyvä vekotin. Voin suositella kaikille ulkokäyttöön, sillä sisälle se ei sovi. Polttoainetta saa maasta kuin maasta. Kaasupullojen liittimien ym. kanssa monella on kuulemma ongelmia. Ne kun saattavat olla joka maassa erilaisia.

   Keittimemme on tällainen:

   http://www.coleman.eu/IN/p-22746-unleaded-sportster174-ii.aspx

   • Juu, bensalla on parempi lämpöarvo kuin spriillä. Tuossa meidän keittimessä pumpataan painetta sinne ”bensatankkiin”, ja se höyrystää polttoaineen. Palaa tosi kuumalla liekillä. Itsellenikin Trangia on aika tuttu vehje, mutta sanoisin sen kiehuttavan esim. vettä paljon hitaammin kuin tuo bensakeitin. Siinä kun polttimen metalliosatkin alkavat aina jossain vaiheessa hohtaa punaisina, eli aika kuumana se käy.

 • Kiitoksia kun jaksatte vastailla reissun päältä.
  Onko sänkyosa kiinnitetty auton runkoon jollain lailla?
  Ja miten seinä on kiinnitetty?

  • Lattialla on vanerista ja laminaatista koostuva levy, joka on kiinnitetty auton runkoon pulteilla. Nämä reitä olivatkin autossa valmiina ja tavaratilassa oli vaneri kun sen ostin. ”Huonekalut” on sitten rakennettu tuon levyn päälle ja kiinnitetty siihen liimalla sekä ruuvein. Seiniin pystyrakenteet on kiinnitetty vain siten, että ne pysyvät sivusuunnassa paikallaan kun auto heiluu. Kaikki paino on siis lattian ja sen päälle tehdyn sänkylaverin päällä. Seinissä huovan alla on osittaiset vanerit, joissa on kiinni jotain pienempää. Mitään painavampaa, kuten vaikka seinäkaappeja, en niihin kuitenkaan kiinnittäisi. En tiedä psysyisivätkö.

   Hyvin nämä meidän viritykset ovat joka tapauksessa paikallaan pysyneet. Jopa yllättävän hyvin. Oletin, ettö joku paikka sisustuksess rupeaisi reissussa repsottamaan, mutta niin ei ole käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *