Retkiauton ilmanvaihtoa, aurinkopaneeleja, kattotelinettä – video

Retkiauton ilmanvaihtoa, aurinkopaneeleja, kattotelinettä – video

 

Silloin tällöin minulta kysellään matka-automme yksityiskohdista. Kesän kuluessa olen saanut jokusen kysymyksen Nissanin kattoon liittyvistä jutuista. Tästä inspiroituneena otin hieman liikkuvaa kuvaa kattotelineestä, katon ilmaventtiileistä ja aurinkopaneelista. Video ohessa.

Kuvasin pätkät jo aiemmin kesällä muutaman päivän autoretkellä ollessamme. Videot olivat jo tyystin muiden kiireiden takia unohtua, mutta selailtua puhelintani päätin ryhdistäytyä ja julkaista ne nyt. Ehkä tuosta saa jonkinlaista kuvaa siitä, mihin automme ratkaisut perustuvat, ja miten ne maailmaa kiertäessä pelittivät.

Unohduksista ja muista kiireistä puheen ollen, heinäkuu meni paljolti työjuttujen ohessa viime vuotisesta matkastamme kertovan Panamericana-kirjan viimeistelyyn. Se lähti painoon tämän viikon alussa ja tuotantoprosessiin menee jokunen viikko. Nyt kun tämä asia on selvä, virallinen julkaisupäiväkin päätettiin. Se on sunnuntai 8.9.2019. Opuksen julkaisun kunniaksi pidetään Helsingissä tilaisuus, josta infoan lisää ensi viikolla.

Jos et ole vielä tilannut kirjaa, se onnistuu vaikkapa Booky-verkkokirjakaupasta hintaan 22,50 eur:

https://www.booky.fi/tuote/panamericana

 

 

 2 thoughts on “Retkiauton ilmanvaihtoa, aurinkopaneeleja, kattotelinettä – video”

  • Löysin jossakin vaiheessa eteläafrikkalaisen Roam Overlanding -youtube-kanavan https://www.youtube.com/watch?v=5yQRAwN2_KI ja siellä mm. testattiin kattotelttaa piskuiseen Suzuki-maasturiin. Ensimmäinen teltta osoittautui liian suureksi Suzukiin, mutta suuremmassa maasturissa se saattaisi toimia paremmin. Kanava tekee ilmeisesti yhteistyötä telttoja ja muita retkeilyautotarvikkeita valmistavan eezi-awn -firman kanssa.

    Kaipa vastaavia tarvikkeita valmistetaan lähempänäkin, mutta Afrikassa tuollaisille on varmasti enemmän markkinoita kuin vaikkapa Suomessa, joten tuotekehittelykin voi olla pidemmällä. Norjassa on näköjään firman Pohjoismaiden edustus.

    • No jopa on viritys noin pieneen autoon, vaikka itse Jimny onkin tosi sympaattisen näköinen. En ole itse ikinä nukkunut kattoteltassa, mutta moinen tuntuu jotenkin epäilyttävältä. Luulisi, että katolla nukkuessaan tuntee koko ajan olevansa huomion keskipisteenä, ikään kuin majakka konsanaan. Jotenkin pitäisin parempana, että nukkuu sisällä autossa ja jättää katon tavaroille. Tämä logiikka ei tosin taida olla yllätys kenellekään, joka Nissanin kuvia on katsonut. Ja saattaa tietty myös olla, että epäluuloni kattotelttoja kohtaan on tyystin perusteetonta. Kylmä olen tosin niissä kuullut olevan, joka lienee aina telttojen miinuspuoli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *